uterum

Vi bor i ett fint litet parhus i förorten, som huset är nu är de rätt perfekt för oss 5. Men en sak som jag har funderat på mycket denna sommar är att vi har en fin baksida som går ihop med skogen. Vi får ofta besök av små rådjur och man kan beskåda fåglarna från köcksfönstret. det växer massvis med blommor ocg växter som jag inte har en susning om vad det är för något. Det är förmiddagssol och man är i prinsip fri från att bli störd av grannar osv. Det skulle ses som en perfekt baksida av många, men av oss som bor där används den inte. Vi hänger ut kläder om vädret tillåter och det har blivit en förvaring för träggårdsmöbler om inte används. Anledningen beror nog mästadels på att man inte kan gå ut där utan att få en hel myggsvärm emot sig trotts att det kan vara soligt. Jag tycker det är så tråkigt att vi ändå har en så fin yta på baksidan som vi betalar för varje kvartal och så använder vi den inte.
Vi har ströpratat om att det skulle passa att bygga ett uterum där istället, ett som går att vara i även på vintern. Det skulle väl mer bli som en utbyggnad av huset och användas som kanske ett mys/avkopplings/finrum. En oas där man kan sitta och titta ut mot skogen och allt liv bakom barr och blad utan att bli attackerad av olika djur.

Jag har kikat lite på vad det kan kosta att bygga ett sånt uterum och det är inte billigt utan ligger på runt 100 papp. Pengar som vi inte på l¨ånga vägar inte har. Men om vi skulle haft det, hade det varit värt att lägga ut så stora summor på huset då? Som läget ser ut nu så har jag svårt att se att vi skulle ha råd att flygga till något större boende, iaf inte här i sthlm. Så om man tänker att vi kommer bo där även när barnen är större så skulle ett extra utrymme nä'stan vara helt nödvändigt. Att vara två vuxna och tre tånnårspojkar under 118kvm skulle nog ge dom flästa panik. Så att veta att det finns ett extra utrymme som man skulle kunna använda till diverse saker känns lite betryggande.

Men vi får väl se vart detta leder, jag tycker iaf de känns jätte tråkigt att ha den där ytan på baksidan utan att använda den nån enstaka dag om året och då för att hänga tvätten.
uterumljusslinga,stjärnljusstake,snöuterum,kedjehus

Kommentarer
Postat av: Maja

Jag tycker det låter som en jättebra och vettig idé. Tror ett sånt utrymme skulle vara jättemysigt!

2012-08-15 @ 11:35:25
URL: http://majo.blogg.se/
Postat av: Maja

Just ja, jag har länkat till din blogg från min blogg.. Hoppas det är ok? Har länkar där till de bloggar jag läser mest så de är lätta att komma åt fort :)

2012-08-16 @ 10:13:15
URL: http://majo.blogg.se/
Postat av: iluna

självklart är det helt okej att du länkar till min blogg :)

2012-08-16 @ 12:40:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0