Graffiti

Nu är jag klar med Emilios graffiti vägg, det blev skit bra om jag får säga det själv. Han är mycket nöjd vilket är kanon. Han hart själv designat texten på intenrnet och bestämt färger. Så det känns väl extra kul för han att de är precis som han vill ha det. Nu är det bara att vänta på att väggen här nere ska komma upp så att jag kan måla det blivande sovrumet och sen göra Emilios rum helt klart.


ingen sömn.

Jag skulle nog inte kunna vara tröttare än vad jag är idag. Edrian skrek i två timmar inatt och jag fick gå och bära, sjunga, klappa, buffa, vagga och inget hjälpa. Fick gå upp med han och se lite på tv då lugnade han sig efter en stund. Men sen när han väl somnade så sov han oroligt hela natten och småvaknade hela tiden. Sen häromnatten så bajsade han ner sig och skrek en massa. De känns som att jag inte fått ordentilig sömn på hela veckan. Magnus åkte ju iväg i söndags till Ukriana för att kolla på Sverige frankrike matchen, han kommer hem inatt och imorn bitti åker vi till landet för midsommarfirande. Ska bli skönt att ha han hemma igen, tiden går så sakta när han är borta, men jag unnar han varenda minut av han lilla fotbollsresa. Så jag hoppas verkligen han har haft det bra.

Idag är det fullt upp, det ska packas inför landet, ska föröska städa upp lite innan mannen kommer hem. Sen ska jag träffa jessica, jag ska baka jordgubbsbullar  och sen vill jag hinna klart med Emilios graffiti vägg.

Så bäst jag sätter fart nu, får se om jag hinner allt, Edrian har redan börjat gnälla, så det bådar inte gott :/

Att man inte kan få nog?

Nu kom jag precis hem från familjen Zetterman, jag har fått äran att gosa med sötaste Lennox. Jag har suttit och luktat, klappat och burit honom och jag är helt kär. Jag kan inte förstå att man inte kan få nog. Jag har lust att bara sluta ut spiral skiten, ringa hem magnus och göra barn som aldrig förr! Kommer det vara såhär ända tills man inte kan få barn längre? Kommer ha begäret aldrig att stillas? För just nu känner jag "familjen annorlunda nästa", jag skulle kunna skaffa minst två stycken till. Visst dom är förjävliga ibland och suger musten ur en. Men när som är som bara barn kan bara, helt underbart ärliga och kommer på knasiga idder eller bara kommer och ger en spontan bamsekram, då är det helt underbart att vara förälder. Man lever på dom där härliga stunderna och pga dom så klarar man av allt slit oxå. Så köp mig en villa och jag ställer mig vid spisen, steker pankakor och föder barn. Mänga är så kariärsinriktade nu för tiden, hur jag än försöker så känns det som att i slutändan så spelar jobbet ingen roll, visst lyckas man klättra uppåt och få ett "fint" jobb och mer pengar, skulle det va kul. Men skulle jag vara lyckligare av det? Jag tror faktist inte det. Jag tror att jag är här på denna jord för att bilda familj och säkerställa att mitt DNA inte dör ut.

Jag låter som en smått tokig morsa nu men åhh vad jag vill ha en liten bebis igen, detta året har gått aldeles för fort och jag är inte klar. Det gör ont bara jag tänker tanken att jag ALDRIG mer ska vara gravid eller få hålla en liten bebis av mitt kött och blod!Det ser ju bara för rätt ut! Eller?

Detox bad.

Efter att jag blev klar med Edrians rum igår så kändes det så tomt. Vad ska jag gör nu lixom? jag går ju och väntar pån att väggen i vardagsrumet ska komma upp så att jag kan fixa ordning vårat sovrum och sen Emilios rum i vårat gamla. Men jag är av den otåliga typen så jag och Edrian åkte iväg och köpte spackel för att få Emilios blviande vägg att likna betong. Han i affären fick det att låta så lätt att spacka, samma sak dom som gör det på tv. Men fy bubblan så många grodor som flög ur min mun när jag ägnade 2,5 timmar och 10L spackel och försökte få upp det på väggen. Jag säger bara en riktig eloge till alla målare där ute som gör det dagarna i ända, fy bubblan alltås. Det är ju tur att väggen ska se väldigt ojämn ut för om det skulle varit slätspackling som förarbete på väggen då hade det gått helt åt fanders.

Eftersom jag har ägnat stora delar av dagen inne så körde vi middag ute i solen, var riktigt gott och mysigt.


Sen drog jag iväg till posten för att hämta ett efterlängtat paket. Efter min insikt att de flästa hud och hårdvårdsprodukter innehåller en massa skit så beställde jag några helt RENA och ekologiska produkter från ett danskt märke Urtekram. Det var ett av dom som inte hade skyhöga priser så jag börjar med det och testar och ser vad jag tycker om dom. Jag skulle igentligen velat beställa från några andra märken som 100% pure, Spezia, eller Maria Åkerberg, men de var aldeles för dyrt för mig just nu så jag hoppas verkligen att dom här produkterna är bra.


Sen kom också mitt efterlängtade Epsom salt. Det ska jag bla använda till ett utränsande bad. Saltet rensar ut fler giftämnen än när man fastar. Det har en fantastisk förmåga att dra ut avfallsprodukter ur kroppen utan att torka ut som vanligt salt. Epsom-bad har muskelavslappnande effekt. Det stimulerar det vegetativa nervsystemet och dämpar inflammationer, smärtor och migrän. Så det ska jag ängna kvällen åt tänkte jag.


Sagorum

Äntligen är edrians sagorum färdigt, jag är supernöjd och han verkar oxå vara det. det var många timmars jobb och slit men det lönade sig!


Lite avfall från oljeindustrin på mitt spädarn, ja tack! Eller?

Våran hud är det största organet vi har. det är ett exemplariskt organ för att transportera bla läkemedel till blodet utan att behöva ta en massa piller. Cellerna i huden hjälper ämnena att ta sig från hudens övre skikt ner till kappilärnäten underhuden och vidare ut till hela kroppen. Det är derför nokotinplåster, p-plåster och ex bedövningssalvor fungerar så bra.

Detta vet de flästa med sig, att man kan använda huden frö att föra in tex läkemedel i våran kropp. Hur tänker vi då när vi använder duschkräm och hudkräm? Tror vi att detta är nått unikt och inte går in i blodomloppet?
Jag har iaf gjort de, jag har inte alls tänkt på att de olika saker jag kladdar på min hud inte ska komma ända in i blodet och vidare till mina inre organ. När jag då läser på lite och förstår att jag har utsatt min kropp för avfallsämnen från oljeindustrin, konstiga konserveringsmedel som som påverkar hormonerna, ämnen med konstiga namn som kan ge cancer är allergiframkallande. Man kanske har hört ordet mineralolja många gånger och tänker, de är väl bra, låter som mineralsmink och de är ju bra. Men ämnen som paraffin, propylenglykol, petroleum är alla oljor som kommer från oljeindustrin, dom täpper till porerna och äär ofta beroendeframkallande. Slutar man med dom så blir huden torr och fjällar.

Det som gör mäst ont i mig när jag nu har fått upp ögonen för parabenoljor och andra kemiska ämnen i våra hudvårds och hårdvårds produkter. Det är att jag använder detta skit på mina barn. Jag tvättar den finaste, lenaste och gudomligaste lilla huden med sopor från oljeindustrin, jag tvättar bort matrester från dom fina fjunen uppe på deras huvuden med rent utav giftiga partiklar. Jag känner mig som välrdens dåligaste mamma som utsätter dom för risk att få infertilitetsproblem, cancer, allergi, inlärningssvårigheter. Jag vill att dom ska vara friksa, få många barn, inte få hudproblem längre fram.

Många tror att myndigheter skyddar oss från faliga ämnen men så är inte fallet. Det finns 60 000olika kemikalier i konsumentvarar, och väldigt många är inte testade. Men flera av de som testats och bevisats vara skadliga men får användas fortfarande. Dessa ämnen som bevisats vara farliga måste hålla sig under vissa gränsvärden, men detta är svårt att hålla koll på. Men prblemet är att det är få människor som bara håller sig till en ända produkt idag och i och med det utsätter vi våra kroppar för fara. Det är nämligen den kemiska cocktail som blir på och i våra kroppar som är farliga. När de olika ämnena blandas så vet inte forkarna riktigt vad som händer i kroppen.

I Danmark gjordes ett försök på råttor och resutatet gav skärmmande ressultat. Man testade fyra olika hormonrubbande ämnen i låga doser. I tre av grupperna märktes ingen effekt. Hos den sista gruppen av råttor konstaterades bara 10% effekt. Men samtidigt testade forskarna en annan grupp råttor, dom fick en blandning av alla de fyra ämnena i låga doser. Denna cocktail effekt gjorde att 80% av råttorna fick missbildningar på könsorganen så allvarliga att som avlivades av etiska skäl.  Så när dom utsattes fär ämnena ett och ett hände ingenting, men när flera ämnen inverkade samtidigt ackumulerades effekten, och ressultatet blev att 0+0+0+0=7

Jag kan bara inte ha all denna information och strunta i det. Jag kanske är dum och naiv som tror på detta och många tror säkert att jag blivit anhängare till en sekt eller något, men tittar man i danmark tex så är det tillomed förbjudet att använda produkter med parabenoljor på barn under tre år, det måste väl säga något.

Så jag ska föröska byta ut de vi har hemma och magnus får faktist säga vad han vill om det och fortsätta tvätta sig själv med kemikalier.

* använd inte kräm, två eller skänhetsprodukter med en innehållsförteckning du inte förstår.
*även ekologiska produkter kan innheålla mineraloljor
*Det du använder på huden ska du kunna äta. Använd bergskritall deoderant.
*Undvik märken som tex: Loreal, wella, Gillette, colgate Palmolive, adidas.


Inget socker.

jag är ledsen men nästan all min "lediga" tid har jag spenderat instängd i Edrians rum och målat. Jag vill få det klart så snart som möjligt, men det tar lååång tid. Kanske att jag tagit mig vatten över huvudet när jag bestämde mig för att göra en sagovärld på väggarna, är lite skillnad att måla tre väggar mot en. Men jag börjar äntligen se ljuset i tunneln.

Ikväll ska jag och magnus till kista för att gå på bio tillsammans med kära vänner. ska bli riktigt roligt att komma ut lite och se en bra film. Kanske inte är det mest sociala i världen med bio, men trevligt ändå.

Jag har äntligen börjat äta nyttigt igen, från att ha ätit onyttigt och mat och godis med massor av socker i i flera månader så har jag int epå två¨dagar fått i mig något socker alls. Vilket jag tycker är super bra. Jag håller på att läsa en bok där en familj berättar om sitt liv utan socker, kemikalier, gluten och mjölk. det är riktigt inspirerande och man får lite ångest över vad man stoppar i sin kropp och framförallt i sina barns. Jag har verkligen förstott nu med bokens hjälp att socker är en riktig drog, den för inte med sig något gott alls, utan gör bara en massa sakda. Är 100% säker att den ligger bakom våra barns humörsvänginingar, utrbrott, gnällighet, överaktivitet och andra beteenden som inte är så önskvärda. all dom äter är det socker i, bara ljusa bröd och ljus pasta, dricka med socker osv. Det är så otroligt dåligt för dom och jag kan verkligen se när dom är uppe på toppen av en sockerkick och sen börjar sjunka ner i dalen och blir rent ut sagt förjävliga.

Magnus fnyser mäst åt mina argument och önskan att göra en förändring, han lever i rostbrödträsket och vill gärna inte ändra på det. Så hur gör man då? Om den man lever med inte kan tänka sig att göra en livsförändring för att få en gladare och mer välmående familj? Det går inte om jag ändrar på allt och sen så fort han är hemma så får dom ändå i sig massa socker och skit för att han äter det.

Han har lovat att läsa kapittlet om socker och jag hoppas att han kommer att ändra sig efter det.

Lite bilder från veckan:


Extremnyttig jordgubbs "glss" till frukost


Sagorum

De är så typsikt, solen skiner äntligen och jag ska va instängd i en källare och göra block. Men men inte mycket ja kan göra åt de.

Nu har mamma flyttat ut och jag har börjat göra ordning Edrians rum. Det kommer bli en sagovärld. Tror de blir super fint! Sen längtar ja tills vi får upp en vägg där nere så vi kan flytta vårat sovrum och jag får göra ordning där och i emilios rum. Hellst skulle jag vilja hinna klart allt innan ja börjar jobba den 2/7. Men de hänger lite på om Magnus tar tag i prat me snickaren ;)


"Ge inte dina barn mjölk!!!"

Just nu är jag i en period då jag slarvar så mycket med maten att de inte är klokt. jag lever på rostmackor och onyttigheter, vilket leder till att på eftermiddagen så har min sockernivå sjunkigt till botten och jag skulle kunna somna medan jag sover. Trotts att jag vet hur pass dåligt det är så orkar jag inte göra något åt de, jag vet ju hur man äter bra och nyttigt för kroppen.

Så igår när jag var i vällingby så hade dom boken "kärnfrisk familj, så gör du!" så jag kunde inte låta bli att köpa den. De är den danska familjen som gjort boken som ändrade om sin kost helt och lever utan socker, mjölk, kemikalier och stress. Detta ledde till att deras autistiske son blev av med sin diagnos, deras barn började sova hela nätterna och massa andra saker. Det är många som har åsikter om denna familj och ifrågasätter om deras val är rätt eller fel. Jag kan varken säga bu eller bä, jag har inte läst hela boken än, men jag måste erkänna att jag blir rätt intresserad av deras livstil. Man behöver inte göra det så extremt som dom gör men man kanske kan hitta någon mellanväg.

En sak som står i boken som jag faktist kan h¨lla med om att man borde sluta ge barn mjölk. ern kost med mjölk har i flera studier återkopplats till öronvärk, rör i öronen, astma, allergi, slem och magproblem.

Några föräldrar som fått på ordination av läkare att ta bort mjölken för deras barn var mycket skeptiska och undrade hur barnen skulle få i sig tillräckligt med kalcium. Men dom prövade det och efter en tid när det var dags för utvärderingen så hade barnen sluppit att op in rör i öronen, dom hade inte längre allergi, astma eller dålig mage längre.

Rekomendationerna säger att man ska dricka en halv liter mjölk om dagen för att täcka kalciumbehovet och skydda skelleten. Visste ni att Danmark är det land i världen som dricker mäst mjölk, men trotts detta har dom flest fall av benskörhet. Mjölk innheåller inte någon näring eller någon form av kalcium som vi inte kan få på mycket bättre sätt via kosten. Kalciumupptaget från mjölk är dåligt jämfört med det vi får så mycket lättare genom gröna bladgrönsaker, mandlar och sesamfrön.

Hur kommer det sig då att mjölk kan göra så att barn får dessa olika åkommor pga mjölk?
mjölk kan angripa slemhinnorna i magen och tarmarna, de övre luftvägarna, lungorna och näsan-mellanörat. De retar slemhinorna. De blir irriterade och producerar slem som orsakar harklingar och halsont. Mjölken ger gaser i magen, matsmältningsproblem och kolik.
I mellanörat kan det uppstå katarr när slem , heshet och hosta stänger passagen. I luftvägarna kan det ge slem, hosta, astma och allergi.  Astma kan även framkallas av allegi mot mjölk, pollen och vita mjölsorter.
Det står klart att många symtom försvinner när man tar bort föroämnen som framkallar dem. och en av de främsta problemskaparna är mjölk.

Mjölk innehåller östrogen och IGF (insulin Growth factor), kanske är det pga att korna mjölkas när dom är dräktiga. IGF är den tillväxthormon som bla gör att brösten växer hos tonnårsflickor och prostatan hos unga pojkar. Den bildas naturligt i levern hos barn, men halten sjunker normalt till en mycket låg nivå nr man blir vuxen. När barn och unga får mjölkprodukter som unga så drivs tillväxten på, och det kan börja bildas cancerceller i brösten och prostatan.

Ja de finns mycket mer att skriva och läsa omd etta med mjölk. Man har alltid fårr höra att det är så bra för kroppen, men när jag läser på om det så kan jag inte finna något som är bra med det helt ärligt. enzo är en riktigt mjölkdrickare och jag tror helt uppriktigt att alla hans öronproblem och rör i öronen kan mycket väl ha orsakats av för mycket mjölkdrickande.

så det tåls att ta sig en funderare kring detta ämne.

Inrre konflikt.

jag har haft det fullt upp sen jag kom hem från Antwerpen och har helt änkelt inte haft tid att skriva. Men resan var verkligen super bra och allt vi kunde önskat oss. Precis lagom längd oxå och bra med olika aktiviteter. Jag ska föröska lägga in bilderna snart när jag orkar.

Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu men är som att jag har en innre konflikt inom mig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men är som en panik känsla. Tror säkert de har att göra med att jag börjar jobba om mindre än en månad. det är så mycket jag vill hinna med innan, jag känner mig inte klar med att vara mammaledig, tiden har gått för fort och jag har inte hunnit med. Nu känns de som att det roliga är slut och det riktiga eckorrehjulet kommer att börja. Vi kommer att fastna i samma grej som många andra småbarnsfamiljer, med hämtning, lämning, pussla ihop tiderna, de ska lagas mat, de ska hållas någorlunda rent hemma, barnen ska va friska och glada för det mästa och man ska föröska hina ge dom all den kärlek man känner igenom all den stress som kommer att bli. Jag och Magnus tycker vi tar för lite tid åt varandra redan nu, men detkommer bli så mycket värre när det "riktiga" livet börjar. Jag kommer jobba i skift och de är pass mellan 7-16 eller 13.21.30 och varannan helg typ. All tid jag inte jobbar måste magnus föröska åka iväg och jobba eftersom jag aldrig kan lämna och hämta dom på dagis under samma dag.

Ne jag får panik bara jag tänker på det, jag vill va hemma ett år till, jag vill ha en bebis till, jag känner inte att jag är färdig med småbarnslivet. Edrian blir 1år den 18 och är ingen bebis längre, vipps säger det så är han en stor pojke. Magnus känner raka motsattsen, han är helt klar med barn och han går bara och väntar på att få bli gammal verkar de som.

Ne på nått sätt måste jag få ordning på mina kännslor och paniken jag har. Jag vill göra så mycket, men samtidigt ingenting, jag vill leva livet men ändå vara i stillheten, jag vill inte missa en ända minut, men samtidigt sova bort en hel dag.


RSS 2.0