Inget socker.

jag är ledsen men nästan all min "lediga" tid har jag spenderat instängd i Edrians rum och målat. Jag vill få det klart så snart som möjligt, men det tar lååång tid. Kanske att jag tagit mig vatten över huvudet när jag bestämde mig för att göra en sagovärld på väggarna, är lite skillnad att måla tre väggar mot en. Men jag börjar äntligen se ljuset i tunneln.

Ikväll ska jag och magnus till kista för att gå på bio tillsammans med kära vänner. ska bli riktigt roligt att komma ut lite och se en bra film. Kanske inte är det mest sociala i världen med bio, men trevligt ändå.

Jag har äntligen börjat äta nyttigt igen, från att ha ätit onyttigt och mat och godis med massor av socker i i flera månader så har jag int epå två¨dagar fått i mig något socker alls. Vilket jag tycker är super bra. Jag håller på att läsa en bok där en familj berättar om sitt liv utan socker, kemikalier, gluten och mjölk. det är riktigt inspirerande och man får lite ångest över vad man stoppar i sin kropp och framförallt i sina barns. Jag har verkligen förstott nu med bokens hjälp att socker är en riktig drog, den för inte med sig något gott alls, utan gör bara en massa sakda. Är 100% säker att den ligger bakom våra barns humörsvänginingar, utrbrott, gnällighet, överaktivitet och andra beteenden som inte är så önskvärda. all dom äter är det socker i, bara ljusa bröd och ljus pasta, dricka med socker osv. Det är så otroligt dåligt för dom och jag kan verkligen se när dom är uppe på toppen av en sockerkick och sen börjar sjunka ner i dalen och blir rent ut sagt förjävliga.

Magnus fnyser mäst åt mina argument och önskan att göra en förändring, han lever i rostbrödträsket och vill gärna inte ändra på det. Så hur gör man då? Om den man lever med inte kan tänka sig att göra en livsförändring för att få en gladare och mer välmående familj? Det går inte om jag ändrar på allt och sen så fort han är hemma så får dom ändå i sig massa socker och skit för att han äter det.

Han har lovat att läsa kapittlet om socker och jag hoppas att han kommer att ändra sig efter det.

Lite bilder från veckan:


Extremnyttig jordgubbs "glss" till frukost


Kommentarer
Postat av: Anonym

jättefin vägg fattar inte hur du ens orkar eller har råd och måla så färg kostar ju!? hur gör du alla mallar för jag antar att du inte ritar på måfå?

2012-06-12 @ 01:50:46
Postat av: Iluna

Hej, tack så mycket :) Färgen är inte alls dyr, jag köper några provfärgburkar i färgbutiken, de kostar 49kr, jag köper några grundfärger och svart och vit sen blandar jag till dom färgerna jag behöver. Jag använder inga mallar utan i Edrians rum så hittade jag en barnbok som jag verkligen gillade så jag tittar i den och målar sen på fri hand.

2012-06-12 @ 08:08:40
Postat av: Anonym

Du kan inte mer än göra din del. Bättre att de får i sig bra mat med dig än att bara få dålig mat. Bättre det än inget alls!

2012-06-13 @ 15:54:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0