Lite avfall från oljeindustrin på mitt spädarn, ja tack! Eller?

Våran hud är det största organet vi har. det är ett exemplariskt organ för att transportera bla läkemedel till blodet utan att behöva ta en massa piller. Cellerna i huden hjälper ämnena att ta sig från hudens övre skikt ner till kappilärnäten underhuden och vidare ut till hela kroppen. Det är derför nokotinplåster, p-plåster och ex bedövningssalvor fungerar så bra.

Detta vet de flästa med sig, att man kan använda huden frö att föra in tex läkemedel i våran kropp. Hur tänker vi då när vi använder duschkräm och hudkräm? Tror vi att detta är nått unikt och inte går in i blodomloppet?
Jag har iaf gjort de, jag har inte alls tänkt på att de olika saker jag kladdar på min hud inte ska komma ända in i blodet och vidare till mina inre organ. När jag då läser på lite och förstår att jag har utsatt min kropp för avfallsämnen från oljeindustrin, konstiga konserveringsmedel som som påverkar hormonerna, ämnen med konstiga namn som kan ge cancer är allergiframkallande. Man kanske har hört ordet mineralolja många gånger och tänker, de är väl bra, låter som mineralsmink och de är ju bra. Men ämnen som paraffin, propylenglykol, petroleum är alla oljor som kommer från oljeindustrin, dom täpper till porerna och äär ofta beroendeframkallande. Slutar man med dom så blir huden torr och fjällar.

Det som gör mäst ont i mig när jag nu har fått upp ögonen för parabenoljor och andra kemiska ämnen i våra hudvårds och hårdvårds produkter. Det är att jag använder detta skit på mina barn. Jag tvättar den finaste, lenaste och gudomligaste lilla huden med sopor från oljeindustrin, jag tvättar bort matrester från dom fina fjunen uppe på deras huvuden med rent utav giftiga partiklar. Jag känner mig som välrdens dåligaste mamma som utsätter dom för risk att få infertilitetsproblem, cancer, allergi, inlärningssvårigheter. Jag vill att dom ska vara friksa, få många barn, inte få hudproblem längre fram.

Många tror att myndigheter skyddar oss från faliga ämnen men så är inte fallet. Det finns 60 000olika kemikalier i konsumentvarar, och väldigt många är inte testade. Men flera av de som testats och bevisats vara skadliga men får användas fortfarande. Dessa ämnen som bevisats vara farliga måste hålla sig under vissa gränsvärden, men detta är svårt att hålla koll på. Men prblemet är att det är få människor som bara håller sig till en ända produkt idag och i och med det utsätter vi våra kroppar för fara. Det är nämligen den kemiska cocktail som blir på och i våra kroppar som är farliga. När de olika ämnena blandas så vet inte forkarna riktigt vad som händer i kroppen.

I Danmark gjordes ett försök på råttor och resutatet gav skärmmande ressultat. Man testade fyra olika hormonrubbande ämnen i låga doser. I tre av grupperna märktes ingen effekt. Hos den sista gruppen av råttor konstaterades bara 10% effekt. Men samtidigt testade forskarna en annan grupp råttor, dom fick en blandning av alla de fyra ämnena i låga doser. Denna cocktail effekt gjorde att 80% av råttorna fick missbildningar på könsorganen så allvarliga att som avlivades av etiska skäl.  Så när dom utsattes fär ämnena ett och ett hände ingenting, men när flera ämnen inverkade samtidigt ackumulerades effekten, och ressultatet blev att 0+0+0+0=7

Jag kan bara inte ha all denna information och strunta i det. Jag kanske är dum och naiv som tror på detta och många tror säkert att jag blivit anhängare till en sekt eller något, men tittar man i danmark tex så är det tillomed förbjudet att använda produkter med parabenoljor på barn under tre år, det måste väl säga något.

Så jag ska föröska byta ut de vi har hemma och magnus får faktist säga vad han vill om det och fortsätta tvätta sig själv med kemikalier.

* använd inte kräm, två eller skänhetsprodukter med en innehållsförteckning du inte förstår.
*även ekologiska produkter kan innheålla mineraloljor
*Det du använder på huden ska du kunna äta. Använd bergskritall deoderant.
*Undvik märken som tex: Loreal, wella, Gillette, colgate Palmolive, adidas.


Kommentarer
Postat av: sandra

hej fina du. detta inlägg hade jag inte sett. vad glad jag blev över våra delade värderingar. Jag snodde inlägget, det finns nu på min blogg. Hoppas det är ok..? :) love you!

2012-09-22 @ 21:18:44
URL: http://obey.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0