Mitt drömliv!!!

Förra veckan så lyssnade jag på Hanna och Amandas senaste podcast, dom satt och målade upp sina absoluta drömliv. Annelie har också gjort det och har tjatat på mig att jag också ska göra det. Så då får ja väl göra de då. Reglerna är att det inte finns några som helst begränsningar. Allt du vill, drömmer om eller önskar kan du få. Det är bara att rabbla upp de som du inte ens vågar drömma om för att det är så avlägset. Så det är väl bara för mig att öppna sinnet och börja skriva.

 

Jag tänkte börja med vårat boende, vi bor i  Stockholm i en stor traditionell villa, den är vit med ca 10rum, det går en balkong runt hela husets övervåning och varje rum har en terasdörr ut mot balkongen.  På nedre botten så går verandan också runt hela huset och sidan som vetter mot havet har mysiga hammockar som man kan sitta och mysa i vid solnedgången. För huset ligger precis bredvid stranden eller snarare på stranden.  En privat strand där bara vi får vara, vi har byggt en supermysig uteplats med en enorm inbyggd grill i tegel och bredvid finns en stor badtunna där man kan avnjuta ett dopp en kylig vårkväll när barnen lagt sig. På tomten har vi också byggt som ett fort åt barnen, i fortet finns det gungor, rutschkanor, hemliga små gångar och klätterväggar. Inuti huset har vi också en jätte stor spa avdelning med ett enormt panoramafönster som vetter ut mot havet. Hela huset är inträtt i en blandning av lantligt och retro med massor av färger. Vi har färska snittblommor i varje rum, även barnen. Barnens rum är personligt utformade efter deras önskemål, dom är praktiska och lekfulla. Hela källarplanet är en enda stor yta med fotbolls och innebandymål, en klättervägg på ena sidan, på andra sidan finns det stora gympasalsmadrasser uppspända för att kunna användas till diverse lekar. I ett anslutande förråd finns alla tänkbara sport och andra leksaker. Helt enkelt ett paradis för barnen där det inte finns en ömtålig sak inom räckhåll.

På tomten har vi också byggt om ett gammalt stall till gym och gäststuga. Den senaste gymutrustningen finns och en stor platt tv där man kan följa olika träningsprogram.

Nu när jag tänker efter så har nog villan 16st rum, för att vi blev med barn igen och fick tvillingar. Två stycken underbara tjejer, Enya med mörka rådjursögon, chokladbrunt lockigt hår och en stor glugg mellan framtänderna. Sen lilla Elmira med klarblå ögon ljusbrunt vågigt hår och två härliga skrattgropar i kinderna. Båda två är världens vackraste flickebarn och supersnälla och lugna. Dom hittar på sina bus då och då men för det mesta lyssnar dom på mamma och pappa.

Så jag och Magnus bor där i vårat underbara hus med de bästa ungarna, fem stycken barn. Självklart har vi städerskor och en kock som lagar ybernyttig mat som alla i familjen älskar. Vi har ofta stora beach fester med god mat, massor av vänner och barn överallt, allt är avslappnat och kärleksfullt. Intet prestige eller min bil är större än din bil snack, utan allt detta för att ta vara på sina vänner och bara vara lyckliga.

Nu till karriären, jag har arbetat som undersköterska på förlossningen några år. Eftersom jag är så grym på det har dom utvecklat en egen tjänst åt mig, jag är som ett mellanting mellan uska och barnmorska. Jag är bara med på förlossningar och peppar mamman, stöttar pappan och ser till att barnet kommer ut som det ska. Jag är helt enkelt grym och har därför en helt okej lön och behöver bara jobba vardagar mellan 8-14 så att jag kan vara hemma när barnen slutar i skolan. Jag håller också på att starta upp en mödravård och förlossning i ett, alla gravida som går till barnmorskan kommer att få samma barnmorska på förlossningen. Man har allt under samma tak och man följer mammorna från inskrivningen tills kontrollen av barnet efter förlossningen. Självklart kommer jag bara starta upp allt och sen arbeta själv på förlossningarna. Förmodligen har jag blivit så bra på allt vad det gäller graviditeter och förlossningar att jag har fått hoppa över ssk utbildning och barnmorskeutbildning och blivit en legitimerad barnmorska. Och håller nu helt och hållet i förlossningarna.

Magnus har tagit över severin i Sverige och hans internet företag är det största i norden. Han har blivit tvungen att anställa många nya och är själv rodret i båten. Han har ett kontor på tomten med utsikt mot havet, han arbetar bara enstaka dagar i veckan, utöver det håller han i utvecklingskurser för nya unga hungriga företagare i norra Europa.

Vi har också ett landställe lite uppåt i landet, det ligger inbäddat mellan skogen och bergen och är väldigt avskilt. Det är väldigt fridfullt med den lilla bäcken som porlar bredvid huset och allt det gröna runtomkring. Hit åkerhela familjen för att bara vara ute i naturen, gå i skogarna och bergsvandra. Ha mysiga picknickar med oss och kanske bygga en och annan koja. En bit från huset finns en stor gård med massa djur, hästar, får, grisar, kaniner, fåglar och andra roliga djur. Hit går vi ofta och leker med djuren.

När barnen har långledigt brukar vi åka till våran stuga i skottland, den ligger i den gröna naturen mellan gamla slott och de små byarna, kullar och dalar omger huset som har en stig kantat av små runda stenar ner mot vattnet. Vi tillbringar mycket tid nere i byn på den lokala puben, barnen har många kompisar och vi kan sitta och avnjuta en öl till tonerna av härlig skotts musik.

Två gånger om året åker vi på långsemester. Först åker vi hela familjen i tre veckor, den första veckan är en äventyrsvecka. Vi åker till ställen vi aldrig varit på, det kan vara att bo med masai folket och leva som dom lever, lära sig att uppskatta det lilla i livet. Vi besöker regnskogarna och indianerna där, åker och bor på savannen bland farliga djur och vacker natur. Hela den första veckan ska handla om att vidga sina vyer, få utmana familjen och få den att bli tajtare, få kunskap om andra miljöer och kulturer. Se saker som man har svårt att förstå att de finns. Lära barnen att ha respekt för allt runtomkring oss och fortsätta att vara nyfikna på nya saker. Våga pröva nya saker framförallt.

Den andra två veckorna går ut på sol och bad, bara äta god mat, göra roliga utflykter och bara ta det lugnt. Se andra platser av världen som förknippas med härliga  strand semestrar.

Andra gången vi åker utomlands så är det bara jag och Magnus utan barnen. Vi åker mellan 7-14 dagar, beror på lite vart vi åker. Men då är fokus på kärlet, att bosta kärleken för hela året och bara få vara ett gift par, två vuxna inte mamma och pappa. Kunna njuta av varandra, att få sitta i sin havs bungalow och dingla med benen i det kristallklara vattnet och äta en härlig skål med exotisk fruktsallad. Att bara höra havets brus och känna energin mellan två människor som älskar varandra och som har skapat sitt absoluta drömliv på andra sidan jorden, med världens finaste barn, som man ibland kan behöva ha lite avstånd ifrån.

Sen att få åka hela den långa vägen hem, fullpumpade med kärlek och energi. Kasta sig in i huset och omfamna dom fem busiga barnen vi har, sätta oss vid det enorma köksbordet vi har och berätta om vad vi gjort på resan och vad dom gjort hemma. För att avsluta hela eftermiddagen med ett busigt dopp i det stilla havet. Jag kan till och med höra ljuden framför mig, Vinden är nästan stum men trotts det låter det från vattnet, det cirkulerar fåglar runtomkring oss och jag hör barnskratt och plask, hur någon bönar och ber om att få bli kastad i vattnet igen, hur någon blir ledsen för att sjögräset har trasslat in sig runt fötterna, alla ljuden avtar medan en efter än sätter sig hopkrupen på en stor filt framför en brasa och blickar ut mot det oändligt stora havet medan solen är på väg ner borta i horisonten.

 

 

 


Spåtant!

Inte haft lust är väl det ända ordet jag kan hitta när jag tänker på bloggen. Jag kan inte skylla på att det inte händer så mycket i mitt liv just nu, för de stämmer inte.
Det har börjat hända grejer och allt började röra på sig minuten efter jag gick ifrån spåtanten.
 
Spåtant kanske är fel ord att använda, för hon är verkligen ingen tant och hon spådde mig inte. Snarare en vägledning med övernaturliga inslag. Hon kallar sig ett medium och det är väl det hon är. Jag känner några som varit hos henne och fått sina liv åt den riktning dom alltid drömt om. Så trotts att jag var mycket spektisk och kritisk till att saker hon skulle kunna tänkas säga skulle stämma så tog nyfikenheten över. För ni som känner mig vet att jag är en riktig liten nickenyfiken, i gymnasiet blev tjejerna tokiga så fort jag öppnade munnen för att fråga "vadå????".
 
MEn i alla fall, jag bokade en tid hos denna tjej och gick tid med klappande hjärta och riktigt nervös. Visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig, ett rumt med massa draperingar, orientaliska kuddar och en stor spåkula i mitten av rummet. Men tänk så fel jag hade, rummet var spartanskt, med ens tor helt vanlig skön soffa, harminisk musik som spred sig i rummet, tjejen(jag kallar henne för tjejen, för spådam känns fel) gick runt i mjukiskläder och drack en stor kopp kamomillte för att rensa ut kroppen. Hon var väldigt välkomnande och väldigt vanlig.
 
Jag fick sätta mig i soffan mitt emot henne och förklara väldigt lätt vad det var jag ville ha reda på. Så jag sa lite saker som jag var nyfiken på att få veta och hon började blunda och sen bubblade det ur saker från hennes mun.
Hon sa bla att jag är en männsika med helande egenskaper, folk som har det tufft tur sig gärna till mig för att jag på nått sätt skänker dom nått sorts lugn, jag ska arbeta med människor främst med barn. Hon såg väldigt tydligt att jag inte ska ha fler egna barn för att det tommrumet jag känner och som oftast driver mig till att längta efter barn kommer inte att fyllas genom att jag skaffar flera egna. Utan jag ska arbeta med dom. Detta var ju väldigt ledsamt att höra, jag längtar ju så efter ett till barn, men denna komentar har fått mig att ifrågasätta varför jag gör det? Vad är det jag vill fylla genom att skaffa ett fjärde? så de kan jag finurla lite på.
 
Hon sa också att hon såg mig vid en pol i februari. Vilket är lustigt för jag och magnus har letat och pratat om att åka utomlands med barnen i just februari. Så förhoppningsvis så stämmer det.
 
Sen sa hon att jag absolut inte ska arbeta inom demensvården. Det är helt fel ställe för mig och det snarare bryter ner mig än att utvecklar mig. Att jag måste sluta nöja mig med saker, varför ska jag nöja mig när jag kan få allt jag vill? Hon sa att innan februari är slut så ska jag ha ett nytt jobb.
 
Vilket jag bara fnös lite åt, tänkte vet hon överhuvudtaget hur svårt det är att skaffa ett jobb nu för tiden? Men hon var väldigt hård, att om du inte gör det innan feb så kommer du bli fast inom demensvården.
 
Hon fick också upp flera bilder av msycken och kunde inte förstå varför, utan bara att jag ska hålla med med smycken eller andra kreativa saker. Vilket stämmer in väldigt bra på mig, jag har gjort flera smycken förut, jag målar, pysslar och håller på.
 
Sen sa hon en andra massa saker och bla att jag var väldigt stängd och likgiltig. att det spelar ingen roll vad hon skulle säga till mig föra tt jag skulle bara rycka på axlarna och tänka, jaha, vad kul typ. Som att hela jag var väldigt num om man kan säga så. jag kunde förstå vad hon menade för det avr så jag kände, kanske en av anledningarna till att jag gick till henne, för att få en förändring. Inte bara flyta runt som en i mängden och inte ha några mål eller drömmar. Hon ville att ajg skulle komma tillbacka för att göra något som kallas acces bars.
 
detta är bars:
Bars är en fantastiskt behaglig och avslappnande process, som utan någon ansträngning tar bort begränsningar på alla områden i ditt liv. Efter sessionen känns det i sämsta fall som om du precis har fått ditt livs bästa massage – och i bästa fall kan hela ditt liv förändras till det bättre med fullkomlig lätthet.Det finns 32 punkter (Bars) på huvudet som lagrar alla tankar och känslor, attityder, beslut och trosuppfattningar vi har eller har haft om någonting. Det kan till exempel handla om glädje, tid, medvetenhet, läkning, lugn, kontroll, pengar, kreativitet, kropp, sexualitet…När dina Bars berörs hjälper det dig att släppa de mönster som hindrar dig från att välja det som verkligen berikar ditt liv. Du får tillgång till mer av dig själv, din kropp och livet. Vad mer är möjligt då?
Det är en avkopplande behandling som sätter igång energiflödet i kroppen. Många upplever att tankebruset tystnar, att de sover djupare och att deras relationer förbättras. Bars används även mot stress och kronisk värk.
 
JAg tänkte direkt, stopp är, vadå ska du föröska mjölka mig på pengar? de där är ju bara rena struntpratet, klart inte de funkar. MEn jag sa att jag skulle läsa om det och sen hör av mig.
så jag gick därifrån rätt förvirrad och ahde svårt att hålla reda på alla tankarna. jag läste lite om barsen, satte mig vid internet och hade smått panik över att jag måste hitta ett jobb nu på en gång. jag cville ju inte bli fast i demensträsket. men ajg ahde ingen ork att göra nått alls. så ja la det åt sidan lite.
 
men eftersom jag mådde riktigt dåligt psykiskt, jag satt och grät och orkade inget annat än att sova. så jag bokade in såna där access bars. och går dit och får massage över hela huvudet, hon tyckte till här och där och var allmänt skönt.
 
dagen efter så kände jag mycket gladare och piggare, jag tänkte ja men jag skickar iväg några cv och ringer runt till alla förlossningar i hela stor stockholm inklusive uppsala för att höra om hon har jobb. Alla sa att ne tyvärr det kane v finnas i sommar, så skicka ditt cv till oss så hör vi av oss.
Några dagar senare så står jag i matkön och det ringer från dolt nummer. Det är från danderyds förlossning, dom undrade om jag ville komma på en intervju för ett vicariat.Så vi bokade in en tid, jag gick dit riktigt målmedveten och ända tanken var att jag ska ha detta jobbet. Mitt dröm jobb som drev mig till att plugga till uska från första början. Det skulle bli mitt och det blev det!
Den 1mars börjar jag och slutar sista september.
 
Jag kan knappt förstå det själv, hon sa att jag skulle ha ett nytt jobb i februari och det har jag nu, och till råka på allt mitt absoluta dröm jobb. Jag skulle vara naiv om jag skulle säga att den här tjejen inte hade några rätt alls, eller att barsen inte löste upp några lager av det som tyngt ner mig i så många år. hur det kommer sig eller vem eller vilka makter som får detta att faktist fungera vet jag inte. Men nått gott har det fört med sig iaf och jag hade aldrig kunant drömma om att detta skulle hända. Om det var övermäktiga makter eller om det bara var hennes sätt att få mig att tro på mig själv och våga ta för mig och kräva att mina drömmar ska gå igenom det vet jag inte heller.
 
Men mitt liv går i rätt riktning och jag börjar får drömmar igen, mål som jag ska uppfylla och jag ska lära mig att älska varje sekund och se till att få allt som jag vill få, jag ska sluta nöja mig med saker!

nytt tänk.

2013 kanske är detta mitt år, då saker faller på plats man känner sig trygg i tillvaron och nöjd med jobb och familj. Alla tänker samma sak nu är det mitt år, men hur ska man göra för att det verkligen ska bli så då?
 
Jag har en plan, vilket¨marioteten av sverige oxå har men det är att få koll på kroppen. Då menar jag hela kroppen inifrån och ut, tankar, medvetande och existens. Hela paketet helt enkelt. Det är ju buslätt att sitta här och skriva det men att genomföra det är en annan femma.
 
Men jag har börjat iaf, jag är inne på min andra dag och då följer jag viktklubbens rekomendationer för kaloriintag och träning. Jag förösker att inte småäta och hålla mig till de mål mat som är meningen att man ska äta. Jag har bestämt att jag får ha en godisdag i veckan annars skulle jag bli tokig. Sen föröska träna minst tre dagar i veckan.
Vi får se hur länge jag klarar av att hålla det, förhoppningsvis så får jag in detta som en vana och att ett sunt ätande kommer av bara farten sen.
 
För att få ordning på huvudet så har jag bokat tid för vägledning i nästa vecka, det ska bli jätte spännande och jag hoppas jag kan få hjälp med att hitta mig själv där. att komma fram till vad jag verkligen vill med mitt liv. jag behöver en fast grund att stå på, just nu känns det som att jag står på en pytte liten surfingbräda mitt ute på ett öppet hav och har väldiga problem med att styra den.
 
Vi får se hur allt kommer att gå, jag kommer att uppdatera er om jag har lust, ork och tid.
 
 

RSS 2.0