Mitt drömliv!!!

Förra veckan så lyssnade jag på Hanna och Amandas senaste podcast, dom satt och målade upp sina absoluta drömliv. Annelie har också gjort det och har tjatat på mig att jag också ska göra det. Så då får ja väl göra de då. Reglerna är att det inte finns några som helst begränsningar. Allt du vill, drömmer om eller önskar kan du få. Det är bara att rabbla upp de som du inte ens vågar drömma om för att det är så avlägset. Så det är väl bara för mig att öppna sinnet och börja skriva.

 

Jag tänkte börja med vårat boende, vi bor i  Stockholm i en stor traditionell villa, den är vit med ca 10rum, det går en balkong runt hela husets övervåning och varje rum har en terasdörr ut mot balkongen.  På nedre botten så går verandan också runt hela huset och sidan som vetter mot havet har mysiga hammockar som man kan sitta och mysa i vid solnedgången. För huset ligger precis bredvid stranden eller snarare på stranden.  En privat strand där bara vi får vara, vi har byggt en supermysig uteplats med en enorm inbyggd grill i tegel och bredvid finns en stor badtunna där man kan avnjuta ett dopp en kylig vårkväll när barnen lagt sig. På tomten har vi också byggt som ett fort åt barnen, i fortet finns det gungor, rutschkanor, hemliga små gångar och klätterväggar. Inuti huset har vi också en jätte stor spa avdelning med ett enormt panoramafönster som vetter ut mot havet. Hela huset är inträtt i en blandning av lantligt och retro med massor av färger. Vi har färska snittblommor i varje rum, även barnen. Barnens rum är personligt utformade efter deras önskemål, dom är praktiska och lekfulla. Hela källarplanet är en enda stor yta med fotbolls och innebandymål, en klättervägg på ena sidan, på andra sidan finns det stora gympasalsmadrasser uppspända för att kunna användas till diverse lekar. I ett anslutande förråd finns alla tänkbara sport och andra leksaker. Helt enkelt ett paradis för barnen där det inte finns en ömtålig sak inom räckhåll.

På tomten har vi också byggt om ett gammalt stall till gym och gäststuga. Den senaste gymutrustningen finns och en stor platt tv där man kan följa olika träningsprogram.

Nu när jag tänker efter så har nog villan 16st rum, för att vi blev med barn igen och fick tvillingar. Två stycken underbara tjejer, Enya med mörka rådjursögon, chokladbrunt lockigt hår och en stor glugg mellan framtänderna. Sen lilla Elmira med klarblå ögon ljusbrunt vågigt hår och två härliga skrattgropar i kinderna. Båda två är världens vackraste flickebarn och supersnälla och lugna. Dom hittar på sina bus då och då men för det mesta lyssnar dom på mamma och pappa.

Så jag och Magnus bor där i vårat underbara hus med de bästa ungarna, fem stycken barn. Självklart har vi städerskor och en kock som lagar ybernyttig mat som alla i familjen älskar. Vi har ofta stora beach fester med god mat, massor av vänner och barn överallt, allt är avslappnat och kärleksfullt. Intet prestige eller min bil är större än din bil snack, utan allt detta för att ta vara på sina vänner och bara vara lyckliga.

Nu till karriären, jag har arbetat som undersköterska på förlossningen några år. Eftersom jag är så grym på det har dom utvecklat en egen tjänst åt mig, jag är som ett mellanting mellan uska och barnmorska. Jag är bara med på förlossningar och peppar mamman, stöttar pappan och ser till att barnet kommer ut som det ska. Jag är helt enkelt grym och har därför en helt okej lön och behöver bara jobba vardagar mellan 8-14 så att jag kan vara hemma när barnen slutar i skolan. Jag håller också på att starta upp en mödravård och förlossning i ett, alla gravida som går till barnmorskan kommer att få samma barnmorska på förlossningen. Man har allt under samma tak och man följer mammorna från inskrivningen tills kontrollen av barnet efter förlossningen. Självklart kommer jag bara starta upp allt och sen arbeta själv på förlossningarna. Förmodligen har jag blivit så bra på allt vad det gäller graviditeter och förlossningar att jag har fått hoppa över ssk utbildning och barnmorskeutbildning och blivit en legitimerad barnmorska. Och håller nu helt och hållet i förlossningarna.

Magnus har tagit över severin i Sverige och hans internet företag är det största i norden. Han har blivit tvungen att anställa många nya och är själv rodret i båten. Han har ett kontor på tomten med utsikt mot havet, han arbetar bara enstaka dagar i veckan, utöver det håller han i utvecklingskurser för nya unga hungriga företagare i norra Europa.

Vi har också ett landställe lite uppåt i landet, det ligger inbäddat mellan skogen och bergen och är väldigt avskilt. Det är väldigt fridfullt med den lilla bäcken som porlar bredvid huset och allt det gröna runtomkring. Hit åkerhela familjen för att bara vara ute i naturen, gå i skogarna och bergsvandra. Ha mysiga picknickar med oss och kanske bygga en och annan koja. En bit från huset finns en stor gård med massa djur, hästar, får, grisar, kaniner, fåglar och andra roliga djur. Hit går vi ofta och leker med djuren.

När barnen har långledigt brukar vi åka till våran stuga i skottland, den ligger i den gröna naturen mellan gamla slott och de små byarna, kullar och dalar omger huset som har en stig kantat av små runda stenar ner mot vattnet. Vi tillbringar mycket tid nere i byn på den lokala puben, barnen har många kompisar och vi kan sitta och avnjuta en öl till tonerna av härlig skotts musik.

Två gånger om året åker vi på långsemester. Först åker vi hela familjen i tre veckor, den första veckan är en äventyrsvecka. Vi åker till ställen vi aldrig varit på, det kan vara att bo med masai folket och leva som dom lever, lära sig att uppskatta det lilla i livet. Vi besöker regnskogarna och indianerna där, åker och bor på savannen bland farliga djur och vacker natur. Hela den första veckan ska handla om att vidga sina vyer, få utmana familjen och få den att bli tajtare, få kunskap om andra miljöer och kulturer. Se saker som man har svårt att förstå att de finns. Lära barnen att ha respekt för allt runtomkring oss och fortsätta att vara nyfikna på nya saker. Våga pröva nya saker framförallt.

Den andra två veckorna går ut på sol och bad, bara äta god mat, göra roliga utflykter och bara ta det lugnt. Se andra platser av världen som förknippas med härliga  strand semestrar.

Andra gången vi åker utomlands så är det bara jag och Magnus utan barnen. Vi åker mellan 7-14 dagar, beror på lite vart vi åker. Men då är fokus på kärlet, att bosta kärleken för hela året och bara få vara ett gift par, två vuxna inte mamma och pappa. Kunna njuta av varandra, att få sitta i sin havs bungalow och dingla med benen i det kristallklara vattnet och äta en härlig skål med exotisk fruktsallad. Att bara höra havets brus och känna energin mellan två människor som älskar varandra och som har skapat sitt absoluta drömliv på andra sidan jorden, med världens finaste barn, som man ibland kan behöva ha lite avstånd ifrån.

Sen att få åka hela den långa vägen hem, fullpumpade med kärlek och energi. Kasta sig in i huset och omfamna dom fem busiga barnen vi har, sätta oss vid det enorma köksbordet vi har och berätta om vad vi gjort på resan och vad dom gjort hemma. För att avsluta hela eftermiddagen med ett busigt dopp i det stilla havet. Jag kan till och med höra ljuden framför mig, Vinden är nästan stum men trotts det låter det från vattnet, det cirkulerar fåglar runtomkring oss och jag hör barnskratt och plask, hur någon bönar och ber om att få bli kastad i vattnet igen, hur någon blir ledsen för att sjögräset har trasslat in sig runt fötterna, alla ljuden avtar medan en efter än sätter sig hopkrupen på en stor filt framför en brasa och blickar ut mot det oändligt stora havet medan solen är på väg ner borta i horisonten.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anneli

Underbart! Hoppas att du genom den här övningen Blev lite klarare över vad du vill ha i ditt liv och hur du ska uppnå det!? Kram

2013-02-01 @ 07:22:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0