fånga dagen???

Många människors motto är att fånga dagen. Det låter fint och lite klokt, men hur gör man för att fånga dagen då? Det är lätt att säga att man är ute och fångar dagen, men vad är det exakt man gör för att fånga dagen? Försöker man se allt det man i vanliga fall inte ser? Tar man olika beslut som man förut varit rädd att ta? Anstränger man sig för att sprida lite glädje?
 
Jag har nog aldrig aktivt försökt fånga de dagar jag spenderar. Men en sak jag aktivt valt att göra nu är att leva dagen på så sätt att om jag aldrig skulle komma tillbacka till dagen som varit så skulle jag inte ha något att ångra. Jag vill inte begränsa mig längre, jag vill inte köra några spel med folk i min närhet eller i min omgivning. Jag har lovat mig själv att vara helt ärlig mot vad jag känner, vill och önskar. Jag har levt många år i relationer som präglats av lögner och det är så långt ifrån det jag vill ha. Många tror att man är snäll om man drar en liten vit lögn, för mig är det bara elakt. Ärlighet är unikt och bland det finaste man kan ge någon annan människa. Även om man vet att ord eller handlingar kan göra ont så gör det mer ont att få höra lögner och bortförklaringar. 
 
Om jag väljer att berätta något för en vän eller ovänn så kan jag bara ta ansvar för det jag säger och det jag känner. Jag kan inte och ska inte ta på mig hur den andra personen tar emot det jag gör. Det är inget jag kan kan påverka utan det är upp till personen hur den väljer att hantera informationen och situationen. Jag kan bara stå för mig själv och jag väljer sanningen, jag väljer min sanning och är det någon som inte klarar av att hantera den så är det tyvärr inte mitt problem och kanske ska du inte finnas i mitt liv då.
 
Jag vill inte slösa mer tid i livet på saker som inte betyder något för mig. Livet kan ta slut om fem minuter, en vecka eller om 70år. Men när det tar slut vill jag känna att jag följt mitt hjärta och inte satt lock på mig själv och mina känslor. Utan jag kan ligga där och känna mig tillfreds med mina val, känna en glädje åt det jag fått vara med om och inte känna att jag ångrat något.
 
Denna lilla insikt jag fått ger mig ett härlig lugn och kommer alltid få mig att våga vara mig själv och säga vad jag tänker, tycker och känner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0